Redefined Fashion øger fokus på bæredygtighed med nye certificeringerÅret 2021 blev et vigtigt år for Ikast-virksomheden, Redefined Fashion. Virksomheden har arbejdet hårdt for at komme godt i mål med nye certificeringer sideløbende med lanceringen af det nye brand, BEYOND NOW, hvor kollektionerne udelukkende består af GOTS certificerede designs der er produceret i Europa.

 

De seneste par år har den bæredygtige omstilling haft ekstra fokus hos Redefined Fashion og med tilblivelsen af brandet BEYOND NOW, og GOTS-certificeringen (Global Organic Textile Standard) har Redefined Fashion huset taget et stort skridt på deres bæredygtige rejse.

 

”Det er vigtigt for os, at vi som virksomhed er certificeret, og at det ikke ”kun” er vores leverandører der skal levere de bæredygtige metervarer ” understreger indehaver Chalotte Kjær Bruun og fortsætter: ”Det er også afgørende for os, at vi er rustet til at imødekomme forventninger fra fremtidens kunder og forbrugere, og at vi gør os umage med at vælge den bedst måde at producere på så vi tager et vigtigt medansvar.”

 

For at anvende GOTS-certificeringen kræver det, at både virksomheden og alle leverandører i hele værdikæden er certificerede og overholder de høje krav. GOTS-certificeringen er meget anerkendt i branchen, da den er garant for fuld transparens, både når det gælder miljø, sundhed, klima og sociale- og etiske forhold i hele forsyningskæden. Helt fra bomuldsmarken til systuen og til sidst på lageret, hvor både papkasser og poly bags også skal være godkendt. Kemi, vand og arbejdsvilkår spiller også en stor rolle ved GOTS certificeringen, hvilket vægtes højt hos Redefined Fashion.

 

Udover GOTS-certificeringen har Redefined Fashion også arbejdet hårdt på at blive GRS-certificeret (global recycle standard). GRS verificerer det genanvendte indhold i produkterne – eksempelvis i produkter med recycled polyester – og gør det lettere for forbrugerne at gennemskue hvilke dele af tøjet der består af genanvendte fibre. For at blive godkendt til GRS certificeringen var det nødvendigt at Redefined Fashion levede op til deres krav om miljøbeskyttelse, sporbarhed, genbrug, social ansvarlighed (herunder bl.a. arbejdsvilkår).

 

Det skal være nemt at tage rigtige valg

Efter at hverdagen blev vendt på hovedet, med hjemmekontor og zoom-møder, blev sweat pants for mange et bekvemt bekendtskab, og det afslappede look har efterfølgende bidt sig godt fast hos forbrugerne. Det nye look bevægede sig ud af hjemmet og ud på gaderne, hvor styling med sweat suits fik lov til at blomstre på ny. Redefined Fashion tror på, at den nye stil er kommet for at blive.

 

”Drivkraften bag skabelsen af BEYOND NOW var, at vi gerne vil tilbyde den bevidste forbruger sweat -og jersey styles, bæredygtige outfits, som også trendmæssigt har noget på hjerte” Ambitionerne er højere end blot at være ”another sweat brand” fortæller Irena Riberholt Jørgensen, der ejer og driver Redefined Fashion sammen med de to øvrige ejere. Hun fortæller, at interesse for det nye brand har været stor:
 
”Ligesom hos os, så har de store Europæiske key accounts også sat ambitiøse mål for andelen af bæredygtige styles de skal udbyde. Derfor har vi hurtigt fået taletid hos dem med BEYOND NOW, netop fordi konceptet og troværdigheden omkring GOTS ikke kan diskuteres”.

 

 

BEYOND NOW kan købes online og hos udvalgte forhandlere i Europa og online: https://beyondnow.dk/

Pre-loader